Orly Sugar High - Cake Pop

8 kwi 2016

Cake Pop, to lakier, który paznokciom przyniósł powiew świeżości, jak na wiosnę przystało. Czy ma jakieś słabe strony? Jak jest z jego aplikacją? O tym w dalszej części wpisu.
Kolekcja Sugar High wyszła na wiosnę w ubiegłym roku, ale wtedy jakoś wybór padł na Plum Sugar i Key Lime Twist. Jeśli śledzicie moje paznokciowe wpisy, to widzicie, że raczej sięgam po nieco ciemniejsze kolory. Takiego odcienia różu, jakim jest Cake Pop nie nosiłam dawno. Bardzo, bardzo dawno ;) Wszystko dlatego, że boję się trochę aplikacji pastelowych lakierów. Lubię pełne krycie do dwóch warstw, a w ich przypadku bywa to nieco ciężkie do uzyskania. A jak było w tym przypadku?


Cake Pop w kolorze przypomina mi jogurt malinowy, taki bardziej rozbielony. Jest to odcień niezobowiązujący i bardzo delikatny. Można nosić go na co dzień - do szkoły lub pracy - ale sprawdzi się równie dobrze przy mniejszych lub większych uroczystościach. Przy pierwszej warstwie można się przestraszyć, bo lubi smużyć, a nałożenie drugiej gwarantuje nam piękny manicure. 
Mam jednak swoje spostrzeżenia dotyczące aplikacji: 
- pierwszą warstwę lepiej nałożyć średnią, a drugą nieco grubszą i dzięki temu zatrzymamy się na dwóch warstwach. Jak ktoś chce się bawić w cienkie warstwy, to spokojnie dobije do trzech.
- lakier wysycha bardzo szybko, więc jeśli nie chcemy nabawić się prześwitów w trakcie malowania, lepiej unikać niepotrzebnych pociągnięć pędzelkiem. 
Lakier jest dostępny na stronie Orlybeauty.

Na zdjęciach dwie warstwy Cake Pop. Na kciuku i wskazującym odbiłam kwiatki lakierem Orly Window Shopping z kolekcji Melrose, a wzór pochodzi z płytki BPL-029 ze sklepu Born Pretty Store. I co o tym myślicie? Mnie nosiło się fantastycznie ten wiosenny mani :)



Co myślicie o Cake Pop? Lubicie takie odcienie, czy stawiacie na mocniejsze kolory?

*Lakier otrzymany w ramach współpracy z Orlybeauty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz